HR-SZOLGÁLTATÁSOK

Van egy mondás, miszerint az emberek szívéhez a zsebükön keresztül is vezethet az út. HR-szolgáltatásaink között olyan teljesítménymenedzsment rendszerre épülő stratégiai megoldást dolgozunk ki cégének, amelynek köszönhetően a munkavállalói motiváltabbak és elégedettebbek lesznek, ami nagymértékben elősegíti a tulajdonosi elvárások elérését.

A HR-kontrolling tevékenységet sok cégnél a gazdasági terület látja el, ami nem professzionális megoldás, mert az ott dolgozó szakemberek nem rendelkeznek azokkal a HR-kompetenciákkal, ami a sikeres személyügyi költségtervezéshez teljes mértékben szükséges. Az általunk megvalósított rendszerek azonban úgy támogatják 100 százalékban a tulajdonosi célok megvalósulását, hogy az ember marad a középpontban.

A HR-stratégiánk egyik lényeges eleme az, hogy a vállalati elvárásokat lebontjuk objektívan értékelhető feladatokra (gazdasági és szakterületi mutatók) minden munkakörben. A teljesítménymenedzsment ezen rendszereinek a vezérigazgatótól a segédmunkásig mindenkire ki kell terjednie, és meg kell találni azokat az elvárásokat, illetve feladatokat, amelyek teljesítése hozzásegíti a céget a tulajdonosok által elvárt eredmények eléréséhez.

Ez az ösztönzési rendszer – tulajdonosi szempontból – egy céllebontási folyamat eredményeként létrejött teljesítményelvárás, amely alapján személyenként forintosítható feladatok kerülnek megfogalmazásra, mellyel objektívan mérhetővé válik a munkavállalói hatékonyság. A HR-rendszerek kiépítéséhez és működtetéséhez elengedhetetlen a szakmai tudásanyag és tapasztalat.

Sok munkáltatónál automatikusan kifizetett 13. havi, vagy egyéb juttatást alkalmaznak, amivel szemben a teljesítményhez kötött év végi jutalom nagyobb munkavállalói motivációt eredményez. Így pontosan mérhető és látható teljesítményeket lehet értékelni az általunk megalkotott ösztönzési rendszerrel, ami jelentősen javíthatja cége eredményességét. A teljesítményalapú juttatások alkalmazásával a dolgozók is jobban elköteleződnek, hiszen ha tudják, hogy miért kapják az extra bérkifizetést, felértékelődik a munkájuk.

Egy ilyen rendszerben be kell azonosítani az értékelő vezetőket, akik feladatokat tűznek ki és értékelik a hozzájuk tartozó munkavállalókat. A személyes megbeszélések során olyan problémákra is fény derülhet, amelyek egyébként rejtve maradtak volna, ugyanakkor nagyban segíthetik a munkavállalók teljesítményét. A dicsérő szó vagy éppen jogosan megfogalmazott kritika nagyban javítja a munkavállalói hatékonyságot, főleg ha ennek eredményeként jutalom kerül kifizetésre. Ilyenkor igazolódik, hogy az emberek szívéhez a zsebükön keresztül is vezethet út.

A HR-stratégia készítésének, a személyi jellegű ráfordítások pontos tervezésének abban is fontos szerepe van, hogy a szakterület működéséhez szükséges létszámigényt folyamatosan biztosítani tudjuk (évi 5-12 százalékos fluktuációt figyelembe véve). Megfelelő HR-stratégiával, költségtervezéssel, munkavállalói keresés, kiválasztással a keletkező munkaerőhiány pótlása zökkenőmentesen megoldható.

A HR-szolgáltatások tartalmazzák az adminisztrációs feladatok ellátását, például a bér- és TB-számfejtést (kifizetőhelyi, nem kifizetőhelyi), a klasszikus munkaügyi feladatokat (pl. munkaviszony keletkeztetése, megszüntetése, GDPR-megfelelőségi adatkezelés, kollektív szerződés stb.), valamint önállóan és kiemelten a stratégiai HR-kontrolling tevékenységeket (személyi jellegű ráfordítások tervezése, monitorozása, teljesítménymenedzsment rendszerek).

Hozzon ki többet cégéből professzionális HR-stratégiával és a hozzá tartozó komplex HR-szolgáltatással!

SZAKÉRTŐINK

SITI ÉVA ÉS TÖRÖK NÁNDOR

ÍRJON NEKÜNK!

ÍRJON NEKÜNK!

Ha Önt is érdeklik szakértői megoldásaink, töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat!